Tips om een eethoek te kiezen

Tips om een eethoek te kiezen

Goede vraag: hoe kies je een eethoek?

Een van onze klanten vroeg ons in de winkel in Amersfoort waarop hij moest letten bij het kiezen van een eethoek. Dat vinden we zo’n goede vraag dat we daar een artikel over hebben geschreven. Hopelijk maakt het uw keuze een stuk makkelijker. Van de juiste eethoek heeft u namelijk jaren plezier en dat is natuurlijk wel zo prettig.

 

Wat gaat u doen aan de eettafel?

De eerste vraag die u uzelf moet stellen is waarvoor u de eettafel wilt gebruiken. Naast eten worden eettafels ook gebruikt om aan te werken, knutselen of borrelen. Hoeveel mensen moeten er bijvoorbeeld aan kunnen zitten? Moet de tafel vooral mooi zijn of mag het een oerdegelijke leeftafel zijn waaraan het hele gezin eet, werkt en koffie drinkt?

 

Welke afmeting?

Tja, niet iedereen heeft evenveel ruimte. De afmetingen van de eethoek zijn daarom ook belangrijk. Waar komt de tafel te staan en hoeveel ruimte heeft u nodig rond de tafel? Wilt u een compacte tafel met veel ruimte eromheen? Of toch liever een hele ruime tafel met beperkte ruimte eromheen? Tip: als u 120 centimeter ruimte om de tafel overhoudt, kan iedereen makkelijk in en uit zijn stoel komen.

 

Welke stijl eettafel wilt u?

Als de eettafel in de keuken komt te staan, is het slim om de tafel aan te passen aan de stijl van de keuken. Een landelijke tafel in een designkeuken is meestal geen mooie combinatie. Ook als u een aparte eetkamer heeft, is dit van toepassing. De eettafel en eetkamerstoelen moeten bij de ruimte passen dus.

 

Twijfelt u nog steeds?

Onze adviseurs helpen u graag een goede keuze maken. Neem gerust een aantal foto’s mee van de ruimte waar uw eettafel moet komen staan. We zien u graag in een van onze filialen voor een advies op maat.