Het dressoir is een sfeermaker

Het dressoir is een sfeermaker

In de vergetelheid

Tot aan de jaren ’50 is het dressoir niet weg te denken. In talloze interieurs is dit halfhoge meubel een pronkstuk waarin bijvoorbeeld tafellinnen en bestek worden opgeborgen. Dat verandert na die tijd. Het dressoir krijgt een kleinburgerlijke reputatie en waardoor dat is gekomen is niet echt duidelijk. Hoe dan ook, het meubel raakt een beetje in de vergetelheid.

 

Veel opbergruimte en sfeer

Best vreemd eigenlijk, want het dressoir zit doorgaans vol opbergruimte. Lades, deuren of een combinatie daarvan. En omdat het blad op het dressoir veel wordt gebruikt voor leuke woonaccessoires is het dressoir een echte sfeermaker. Het meubelstuk heeft tot de vijftiger jaren niet voor niets zo’n prominente plek in veel interieurs. De laatste jaren lijkt er opnieuw een verandering plaats te vinden.

 

Terug van weggeweest

Het dressoir is namelijk terug, en hoe! Sinds een aantal jaar zien mensen gelukkig weer dat een dressoir een erg praktisch meubel is. Vanwege de opbergruimte krijgt het dressoir weer een plaats in veel interieurs. Door spiegels of schilderijen boven het kastje te hangen krijgt het zijn originele status als pronkstuk in huis langzaam terug. En dankzij de flatscreen-tv revolutie krijgen dressoirs ook steeds meer de dankbare taak om als tv-meubel te fungeren. Het dressoir heeft de tand des tijds meer dan doorstaan.

Wij hebben ook mooie bankstellen in ons assortiment om uw woonkamer echt af te maken.